به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن حاجی میرزایی در نشست خبری با اشاره به آغاز سال تحصیلی از ۱۵ شهریور، گفت: شیوه نامههای بهداشتی به همه مدارس ابلاغ شده است و در قبال سلامت دانش آموزان مسئول هستیم.
وی افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از تعدادی مدارس بازدید کردم که شیوه نامههای بهداشتی به خوبی در این مدارس رعایت شده بود و هیئتهای مذهبی هم فعال بودند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: همیشه آغاز سال تحصیلی یک رویداد بزرگ فرهنگی محسوب میشود، رویدادی که زندگی خانوادهها را تغییر میدهد و پدیدهای است که در جامعه ما به صورت بزرگ و گسترده همه آحاد جامعه را دربرمی گیرد.
حاجی میرزایی افزود: بنابراین امیدواریم امسال با وجود دشواریها و محدودیتهایی که وجود دارد، سال تحصیلی باشکوهی با ارایه آموزش کامل و با کیفیت به انجام برسانیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چند نکته در خصوص سال تحصیلی جدید، گفت: نخستین اصول مورد تاکید ما آن است که در شروع مدارس ارایه آموزش برای همه دانش آموزان در نظر گرفته شود و هیچ دانش آموزی نباید از آموزش محروم بماند و هیچ معلمی نمیتواند دانش آموزی را از تحصیل محروم کند.
وی خاطر نشان کرد: ما متعهد هستیم که آموزش را به همه دانش آموزان صرف نظر از شرایط، موقعیت و دسترسی منطقهای که در آن زندگی میکنند ارائه بدهیم.
در همه کشورها اصل بر آموزشهای حضوری است
حاجی میرزایی گفت: ما تجربیات سایر کشورها را بررسی کردیم، در تمام کشورها که هم اکنون فصل تحصیلی آغاز شده است، اصل بر آموزشهای حضوری است، چون هیچ آموزشی، جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش نصریح کرد: کارکردهای مدرسه در شکل گیری شخصیت دانش آموزان، توسعه ارتباطات، ارتباطات بین دانش آموزان و معلمان و تقویت مهارت اجتماعی دانش آموزان است که با هیچ روش دیگری قابل جایگزین نیست.
وی افزود: اصل بر حضور در مدارس است و تنها چیزی که میتواند حضور را محدود و یا ممنوع کند مقررات بهداشتی است که از سوی ستاد ملی کرونا در هر منطقه و با بازه زمانی خاص اعلام میکنیم.
حاجی میرزایی تاکید کرد: ارتباط چهره به چهره دانش آموزان با معلمان فوق العاده اهمیت دارد به خصوص وقتی به پایههای ابتدایی نزدیک میشویم این ارتباط چهره به چهره اهمیت ویژهای پیدا میکند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزشهای غیر حضوری تمایز جدی سال تحصیلی جدید با سال قبل است، چنانچه سال گذشته دو سوم آموزش گذشته بود و معلمان و دانش آموزان یکدیگر را میشناختند و با هم ارتباط داشتند.
ارتباط بین دانش آموز و معلم باید برقرار باشد
وی گفت: امسال هنوز در آغاز راه قرار داریم و اگر قرار باشد از همین ابتدا آموزشهای غیرحضوری باشد، با مشکل مواجه میشویم بنابراین ارتباط بین دانش آموزان و معلمان باید برقرار شود.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت مراقبت از سلامت دانش آموزان، افزود: همانگونه که آموزش حق دانش آموزان است سلامت و امنیت هم حقی بر آنهاست و ما حداکثر مراقبت را به عمل میآوریم.
حاجی میرزایی افزود: مدارس ما باید آگاه باشند و شیوه نامههای وزارت بهداشت همانگونه که به آنها ابلاغ شده باید اجرا شود، اما این یک مسئولیت مهم و مشترک بین ما و خانواده هاست و تلاش میکنیم که در محیط مدرسه، محیط مناسب و سالم در اختیار دانش آموزان قرار دهیم و خانوادهها هم باید در این زمینه با ما مشارکت و همکاری کنند.
اختیارات ویژه به شورای مدرسه
وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه کانون عرضه آموزش است و فعال بودن مدرسه به ما این امکان را میدهد که در هر شرایطی متناسب با وضعیت دانش آموزان مدرسه مورد نیاز با آموزشهای مورد نیاز را طراحی و برنامه ریزی کنیم و در این راستا اختیارات ویژهای به شورای مدرسه از جمله مدیر مدرسه، نماینده اولیا و نماینده معلمان قرار داده شده است که در چارچوب اعلام شده برنامه ریزیها را انجام دهند و مدرسه را کاملا فعال نگه دارند.
حاجی میرزایی با اشاره به نقش معلمان و آموزش آن ها، افزود: نقش معلمان در سال تحصیلی جدید متفاوت و ویژه است و تاکنون تمامی معلمها در یک شرایط تعیین شده آموزش را داشتند، اما امسال شرایط متفاوت شده و نیازمند خلاقیت، کار و فعالیتهای متمایز معلمان هستیم چنانچه در نیمه دوم سال تحصیلی گذشته اقدامات تحسین برانگیزی از سوی معلمان را شاهد بودیم.
اهمیت ارتباط تنگاتنگ خانه و مدرسه
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نقش خانواده در آموزش دانش آموزان بسیار تاثیرگذار است، گفت: ما از قبل هم اعلام کردیم که اگر خانه مدرسه اول است، مدرسه خانه دوم است و ارتباط بین مدرسه و خانه بسیار اهمیت دارد، اما در شرایط کرونا ما نیازمند هستیم که خانوادهها مشارکت بیشتری با مدارس داشته باشند و با حساسیت بیشتری آموزش دانش آموزان را تعقیب کنند. چنانچه ما به مدیران مدرسه هم توصیه کردیم که برنامههای آموزشی را با خانواده مرور کنند تا نگرانیها برطرف شود.
وی با تاکید بر نقش متمایز رسانهها در امر آموزش دانش آموزان، افزود: ما با رسانهها نیز وارد کار شدیم و باتوجه به اینکه تصویر روشنی از وضعیت و نوع آموزش باتوجه به بحث کرونا در آینده وجود ندارد نیازمند مساعدت رسانهها هستیم.
وی گفت: نقش دانش آموزان تاکنون فراگیر بود و هم اکنون باید یک فراگیر فعال باشد لذا انتظار میرود دانش آموزان با علاقه و جدیت آموزش را پیگیری کنند.
حاجی میرزایی تصریح کرد: رسانه ملی با پوشش گسترده، همه آموزش را در اختیار دانش آموزان قرار میدهد و با هماهنگیهای انجام شده از ۱۵ شهریور برنامه آموزشی از طریق تلویزیون (شبکههای آموزش و چهار سیما) برای تمام پایهها و تمامی دروس عرضه میشود.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ما ۱۱۰ هزار مدرسه داریم و امسال باید ایران سراسر مدرسه شود و هم اکنون محتوای کلیه دروس از دروس اول تا دروس آخر تا دوازدهم تولید شده و در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد.
بخشی از آموزش حتما حضوری خواهد بود
وزیر آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان اول ابتدایی برای آشنایی با معلمان و مدرسه بخشی از آموزش آنها به صورت حضوری در هفته اول سال تحصیلی خواهد بود.
حاجی میرزایی افزود: حضور دانش آموزان در کلاسهای درس بستگی به قرمز، سفید و یا زرد بودن شرایط کرونا در آن منطقه دارد و در صورتی که شرایط قرمز باشد آموزش به صورت مجازی خواهد بود.
وی گفت: ۳۵ درصد مدارس کمتر از ۵۰ دانش آموز دارند و کلاسهای آنها به صورت حضوری خواهد بود، اما در مناطقی که تعداد دانش آموزان زیاد باشد کلاسها به صورت زوج و فرد است.
تصمیم گیری درباره هزینه اینترنت شبکه شاد در ستاد کرونا
وزیر آموزش و پرورش گفت: استفاده از اینترنت برای شبکه آموزش دانش آموزی (شاد) در حال بررسی است و پیشنهاد ما به ستاد ملی کرونا این است که هزینه استفاده از این شبکه برای دانش آموزان به میزان یک سوم هزینه شبکههای دیگر باشد که در صورت موافقت ستاد ملی کرونا این اجرایی خواهد شد.
حاجی میرزایی گفت: درباره هزینه اینترنت شبکه آموزش دانش آموزی ستاد ملی کرونا این هفته تصمیم گیری خواهد کرد.
وی از ارائه سیم کارتهای دانش آموزی به دانش آموزان خبر داد و گفت: تلاش میکنیم که با ارائه این سیم کارتها اینترنتی ایمن و کم هزینه برای دانش آموزان داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در شبکه شاد فعالیتهای فرهنگی و متنوعی برای دانش آموزان درنظر گرفته شده است و دانش آموزان میتوانند از این فعالیت فرهنگی نیز استفاده کنند.
حاجی میرزایی گفت: در شبکه شاد امکان برگزاری آزمونهای باکیفیت و دادن تکلیف به دانش آموزان میسر شده و آزمونها میتواند در این شبکه به صورت مجازی برگزار شود.
وی گفت: دروسی که الزاما باید حضوری باشد، مشخص شده و دروسی که میتوانند به صورت تلفیقی و یا فقط به صورت مجازی باشند نیز به مدارس اعلام شده است.
حاجی میرزایی تاکید کرد: برای ما اصل آموزش حضوری است و تا جایی که شرایط کرونا اجازه دهد کلاسها حضوری برگزار میشود، اما اگر مقررات بهداشتی اجازه ندهد کلاسها مجازی خواهد بود و بنابراین هیچ دانش آموزی نباید از تحصیل محروم بماند.
وی ادامه داد: دستورالعمل بهداشتی به مدارس ابلاغ شده است و مدیران مدارس موظفند در صورت حضوری بودن آموزش، قبل از حضور بچهها کلاسها را گندزدایی کنند.
وی خاطرنشان کرد: در مناطقی که دانش آموزان به اینترنت دسترسی ندارند میتوانند از ۱۵ شهریور از آموزش تلویزیونی که برای همه پایهها در نظر گرفته شده استفاده کنند.
رونمایی از قابلیتهای جدید شبکه شاد
وزیر آموزش و پرورش گفت: محتوای کلی دروس تولید شده و از طریق شبکه آموزش دانش آموزی در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت و پنجشنبه این هفته از قابلیتهای جدید شبکه آموزشی دانش آموزی رونمایی خواهیم کرد.
آقای حاجی میرزایی گفت: تلویزیون ۹۸ درصد کشور را تحت پوشش قرار داده است و بنابراین میتواند برای دانش آموزانی که امکان دسترسی به شبکه شاد را ندارند به عنوان کلاس درس استفاده شود.
استخدام ۲۵ هزار معلم
وی از استخدام ۲۵ هزار معلم حق التدریس و نهضت سوادآموزی و مربیان پیش دبستانی خبر داد و افزود: البته تعداد این معلمان بیش از این هاست و استخدام مابقی آنها به سالهای آینده موکول خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: امسال ۲۰ هزار معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان و ۲۸ هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهها از طریق آزمون استخدامی پذیرفته میشوند که پس از دورههای چهار برای دانشجومعلمان و یک ساله برای فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها به استخدام آموزش و پرورش در خواهد آمد.
حاجی میرزایی همچنین گفت: امسال ۸ هزار مربی پرورشی نیز وارد مدارس میشوند.
وی یادآور شد: صد میلیارد تومان برای تجهیز هنرستانها در نظر گرفته ایم و ۴۰۰ میلیارد نیاز برای آموزش مهارتهای خواندن و نوشتن برای دانش آموزان ابتدایی در نظر گرفته شده است.
وزیر آموزش و پرورش از پرداخت بخشی از مطالبات فرهنگیان اعلام کرد و افزود: قبل از پایان شهریور ماه پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته شده سال ۹۸ پرداخت میشود که هزینه آن نیز تامین اعتبار شده است.
حاجی میرزایی گفت: مدیران آموزش و پرورش که مدرسه غیردولتی دارند باید یا فعالیت این مدارس متوقف کنند و یا از مدیریت استعفا بدهند که البته بخشی از مدیران فعالیت مدارس خود را متوقف کرده اند و کسانی که تصمیم به مدرسه داری دارند باید این تا پایان این هفته تکلیف خود را مشخص کنند.
وی از پرداخت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از سود سال ۹۸ اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد و افزود: سود سال ۹۹ اعضای این صندوق نیز تا پایان امسال پرداخت خواهد شد.